PZU MEDICAL CENTAR Interna medicina
PZU MEDICAL CENTAR Interna medicina

Interna medicina

Vjerojatno ste čuli za izraz “internista”, ali možda ne razumijete tačno šta radi ova vrsta liječnika ili po čemu se razlikuje od liječnika porodične medicine. Ako niste sigurni, pročitajte, posebno ako patite od neke hronične bolesti, poput dijabetesa ili hipertenzije, za koju će Vam biti potrebna pomoć interniste.

Šta je interna medicina?

Interna medicina je grana u medicini koja se bavi prevencijom, dijagnozom i liječenjem unutrašnjih bolesti. Liječnici koji su specijalizirani za internu medicinu nazivaju se internistima. Internisti imaju dužnost da dijagnosticiraju zdravstveni problem te pomognu pacijentu u prevenciji bolesti i unapređenju njihovog zdravlja.

Interna medicine pokriva širok spektar stanja koja utječu na unutrašnje organe tijela kao što su srce, pluća, jetra i probavni trakt, bubrezi i mokraćni kanali, mozak, kičmeni stub, živci, mišići i zglobovi. Zbog toga, internisti često imaju subspecijalne interese za bolesti koje pogađaju određene organe ili organske sisteme (npr. kardiologija – bolesti srca).

Zašto je interna medicina važna?

Internisti mnogo godina prolaze kroz obuku i obrazovanje koje je potrebno da bi postali stručnjaci u svojim oblastima. Precizna medicinska obuka omogućava internistima da uspostave dijagnozu i liječe pacijenate sa određenim bolestima.

Internista zaista može biti spas, jer su svi internisti posebno obučeni za rješavanje dijagnostičkih zagonetki koje druge zbunjuju. Hronične bolesti i ozbiljni zdravstveni problemi često nisu onakvi kakvima se čine, a internisti u Poliklinici MEDICAL CENTAR koriste svoje veliko znanje i iskustvo kako bi utvrdili tačan problem i najbolje rješenje za Vas. Internisti su također obučeni za pružanje preventivne njege, od pregleda raka do mamografije.

Internisti također sjajno komuniciraju s ljudima, pružajući pacijentima punu podršku koja im je potrebna. Zbog toga, naš internista u PZU MEDICAL CENTAR će Vam pomoći da napravite raspored pregleda, procijenite svoje zdravlje rutinskim medicinskim pregledima i dijagnosticirate i liječite širok spektar bolesti, od uobičajene gripe do složenijih zdravstvenih problema. Naši internisti zauzimaju sveobuhvatan pristup pomažući Vam da održite dobro zdravlje i da pronađete rješenje za potencijalne probleme.

Usluga dostupna na lokacijama:

STRUČNE KONSULTACIJE

Cjenovnik

Pogledajte naš cjenovnik usluga i analiza i informišite se o detaljima.

Izjave pacijenata

Saznajte šta o našim uslugama misle naši pacijenti i jesu li zadovoljni?

Zakažite termin u Medical Centru