PZU MEDICAL CENTAR cover
PZU MEDICAL CENTAR cover

Specijalistički centar

Specijalistički centar Poliklinike MEDICAL CENTAR vrši dijagnostiku, tretiranje i saniranje različitih bolesti i oboljenja. Korisnicima naših usluga pružamo niz specijalističkih pregleda, tretmana i tehnika sanacije različitih oboljenja koja se mogu javiti na bilo kojem dijelu tijela.

Od usluga interne medicine poput prevencije, dijagnoze i liječenja unutrašnjih bolesti, preko ginekoloških i dermatoveneroloških usluga saniranja bolesti reproduktivnog sistema i reproduktivnih organa, te spolno prenosivih bolesti koje se manifestuju najčešće na koži, do usluga ortopedije i neurologije, kao i radiologije – našim pacijentima pružamo isključivo najkvalitetniju uslugu u najmodernijim odjelima specijalističkog centra.

Naš stručni tim je uvijek na raspologanju kako bi Vam pomogao s određenim zdravstvenim problemom, stanjem ili uslugom. Naši medicinski, hirurški, njegovateljski i srodni zdravstveni radnici stručnjaci su u svom zdravstvenom području i pružanju specijalizovanih usluga.

Interna medicina

Interna medicina je grana u medicini koja se bavi prevencijom, dijagnozom i liječenjem unutrašnjih bolesti. Liječnici koji su specijalizirani za internu medicinu nazivaju se internistima. Internisti imaju dužnost da dijagnosticiraju zdravstveni problem te pomognu pacijentu u prevenciji bolesti i unapređenju njihovog zdravlja.

Ginekologija

Ginekologija je grana medicine koja se bavi zdravljem ženskog reproduktivnog sistema tj. vagine, maternice i jajnika. Ginekologija uključuje dijagnozu, liječenje i njegu ženskog reproduktivnog sistema tj. vagine, maternice, jajnika i jajovoda.

Ortopedija

Ortopedija je grana medicine koje se fokusira na bolesti i stanja koja utječu na mišićno-koštani sistem. To uključuje vase kosti, mišiće, ligamente i tetive, zglobove i živce.

Pedijatrija

Pedijatrija je grana medicine koja se bavi zdravljem i medicinskom njegom novorođenčadi, djece i adolescenata od rođenja do njihove 18. godine. Pedijatri se brinu o zdravlju vašeg djeteta, uključujući fizičke probleme i mentalno zdravlje. Obučeni su za dijagnozu i liječenje dječjih bolesti, od manjih zdravstvenih problema do ozbiljnih bolesti.

Neurologija

Neurologija je grana medicine koja se bavi poremećajima nervnog sistema, što uključuje mozak, kičmenu moždinu, krvne žile, mišiće i živce. Glavna područja neurologije su autonomni, centralni i periferni nervni sistem.

Radiologija

Radiologija se pojavila kao jedan od ključnih elemenata među dijagnostičkim alatima u medicinskoj industriji. Ne pomaže samo u uočavanju efekta tretmana već i u predviđanju određenih rezultata. Naš radiološki centar posjeduje širok spektar najnovije radiološke opreme kojom upravljaju najbolji radiolozi kako bi pružili što preciznije slike i adekvatno dijagnosticirali zdravsteni problem.

Otorinolaringologija

Otorinolaringologija je grana medicine koja se bavi proučavanjem i liječenjem bolesti uha, nosa i grla. Najčešće bolesti uha, grla i nosa su upalne ili inflamatorne bolesti koje mogu biti infektivne ili alergijske. Radi što efikasnije dijagnostike, potrebno je zakazati posjetu kod otorinolaringologa.

Dermatovenerologija

Dermatologija je grana medicine koja se bavi bolestima kože i sluzokože (kosa, nokti, žlijezde), a venereologija je grana medicine koja se bavi proučavanjem i liječenjem spolno prenosivih bolesti. Iako se radi o dvije različite grane medicine (dermatologiji i venerologiji), proučavaju se zajedno jer se kod većine spolno prenosivih bolesti glavni simptomi pojavljuju na koži.

Najčešće postavljena pitanja

Specijalistički pregled u Poliklinici možete zakazati lično na adresi Alipasina 45b, 71000 Sarajevo, putem e-maila info@medical-centar.ba ili telefonom na broj +387 33 24 66 66.

Osoblje Poliklinike Medical Centar će Vas nazvati putem telefona ili poslati e-mail, putem kojeg će Vam biti ponuđen termin za pregled.

Ukoliko ste primorani promijeniti vrijeme termina, molimo Vas da što prije kontaktirate Polikliniku Medical Centar. Osoblje će vam promijeniti termin u dan ili vrijeme koje Vam više odgovara.

Ukoliko ste spriječeni ili niste u mogućnosti doći na zakazani pregled, , molimo Vas da nas obavijestite 24 sata prije zakazanog termina na broj telefona+387 33 24 66 66 ili na e- mail info@medical-centar.ba.

Specijalistički centri Poliklinike Medical Centar rade od ponedjeljka do nedjelje u periodu od 8:00 – 20:00 , a zatvorene su u dane državnih praznika.

Prije zakazanog pregleda, molimo Vas da nabavite nalaze pretraga potrebne za taj pregled, napišete listu lijekova ili dijetalnih dodataka prehrani koje konzumirate. U nekim slučajevima će biti potrebno da uradite određene nalaze urina i krvi. Možete zapisati sva pitanja koja želite postaviti liječniku.

Na dan zakazanog pregleda, molimo da donesete sve rentgen, CT ili ultrazvučne slike kao i nalaze krvi i urina ili nalaze drugih pretraga koje ste radili prije i listu lijekova i dodataka prehrani koje trenutno koristite.

Preporučujemo da odvojite otprilike sat do dva sata za pregled. Bitno je poštovati zakazani termin jer ćete na taj način najbrže obaviti potrebni pregled.

Koliki broj pregleda Vam je potreban zavisi o tome koji je razlog vašeg dolaska. Specijalistički centar pruža usluge onoliko dugo koliko je potrebna stručna njega ili mišljenje liječnika specijaliste. Liječnik kojeg ćete vidjeti na klinici će vam reći koliko puta ćete morati doći na kliniku.

Osim gotovinskog plaćanja, u Poliklinici Medical Centar primamo sve vrste kreditnih i debitnih kartica.

Usluga dostupna na lokacijama:

STRUČNE KONSULTACIJE

Cjenovnik

Pogledajte naš cjenovnik usluga i analiza i informišite se o detaljima.

Izjave pacijenata

Saznajte šta o našim uslugama misle naši pacijenti i jesu li zadovoljni?

Zakažite termin u Medical Centru