PZU MEDICAL CENTAR Implantologija
PZU MEDICAL CENTAR Implantologija

Implantologija

Dentalna implantologija je stomatološka disciplina koja se bavi ugradnjom implantata. Dentalna implantologija zapravo objedinjuje biologiju, biomehaniku, hirurgiju, protetiku, parodontologiju, estetsku stomatologiju i stomatološki laboratorij.

Dentalna implantologija je stomatološka disciplina koja se bavi ugradnjom implantata u bezubu kost gornje i donje čeljusti kako bi se nadomjestio korijen izgubljenog zuba. Dentalna implantologija stara je skoro 40 godina i možemo reći da je danas potpuno usavršena i etablirana stomatološka disciplina. Ona je naučno utemeljena, eksperimentalno i klinički potvrđena i tehnološki usavršena multidisciplinarna struka, objašnjava stručni tim poliklinike Imed. Dentalna implantologija objedinjuje biologiju, biomehaniku, kirurgiju, protetiku, parodontologiju, estetsku stomatologiju i zubotehnički laboratorij. Samo cjelovito poznavanje svih segmenata dentalne implantologije osigurava njenu kvalitetnu i sigurnu kliničku primjenu u svakodnevnom radu sa pacijentima, kažu stručnjaci poliklinike Imed. Radi se o najkopleksnijem obliku stomatološke terapije koja zahtijeva posebnu educiranost stručnjaka i adekvatnu tehnološku opremljenost ordinacije i laboratorija. Implantatima se rješava nedostatak jednog ili više zubi, pri čemu implantat služi kao nosač za protetske nadomjestke.

Implantat je mali vijak koji se ugrađuje u kost gornje i donje čeljusti i služi kao zamjena za korijen izgubljenog zuba. Riječ je o “umjetnom” korijenu, izrađenom od plemenitog metala titana, koji je najbiokompatibilniji materijal za ljudsku kost. Pritom treba razlikovati implantat od štift, kažu Imedovi stručnjaci. Dok se implantat ugrađuje u ljudsku kost kao zamjena za korijen, štift se stavlja u korijen postojećeg zuba kako bi se zub nadogradio ukoliko je prekratak. 

Implantati nalaze svoju svrhu u generalno tri slučaja:

  • Nedostatak jednog zuba – predstavlja ugradnju jednog implantata i krunice na taj implantat, (u ovom slučaju je izbjegnuto brušenje susjednih zubi kako bi se izradio protetski most)
  • Nedostatak nekoliko zuba – predstavlja ugradnju jednog ili više implantata gdje se protetski most veže na te implantate
  • Nedostatak svih zuba u vilici – predstavlja ugradnju više implantata koji podržani mostom ili protezom zamjenjuju sve zube

Implantati štede i postojeće zdrave zube. Ako ste izgubili zub ne moraju se nužno brusiti susjedni zubi da bi se izradio most, nego se izgubljeni zub nadomjesti implantatom, a susjedni zubi ostavljaju se netaknuti.

Sam zahvat implantacije nije bolan i obavlja se u lokalnoj anesteziji kao i drugi oralno – kirurški zahvati poput vađenja zuba. Nakon usađivanja slijedi period sraštavanja implantata s kosti. Vrijeme do izrade protetskog nadomjestka (krunice, mosta ili proteze) razlikuje se od slučaja do slučaja, a može biti od nekoliko tjedana do 6 mjeseci. U međuvremenu, naravno pacijent ima privremeni protetski nadomjestak.

Implantate može dobiti skoro svatko. U malom broju slučajeva implantacija nije moguća.

Koje su prednosti ugradnje zubnih implantata u odnosu na druge protetske mogućnosti?

Nedostaje vam jedan ili više zuba? Imate poteškoće pri jedenju ili ne govorite razgovjetno zbog nedostatka zuba? Patite zbog neudobnih proteza koje loše prijanjaju? Dentalni implantati su rješenje za vas. Dentalni implantati služe kao potpora zamjenskim zubima koji izgledaju, funkcioniraju i koji se osjećaju kao prirodni zubi.

Kako funkcionira zubni implantat?

Dentalni implantat je maleni vijak koji djeluje kao umjetni korjen zuba, a kirurškim se putem ugrađuje u kost čeljusti. Izrađen je od titana, metala koji tijelo dobro prihvaća i koji s kosti stvara čvrstu vezu čineći stabilni temelj. Nakon integracije implantata u kosti u implantat se postavlja protetska nadogradnja, koja služi kao nosač za krunice, mostove ili proteze.

Da li je implantološka terapija sigurna i provjerena?

Već više od 40 godina dentalni implantati se uspješno koriste kao opcija liječenja nedostatka jednog ili više zuba u cijelom svijetu. Astra Tech implantacijski sustav razvijen je na biološkim i biomehaničkim principima. Jedan je od rijetkih implantacijskih sustava sa detaljnom dokumentacijom i brojnim kliničkim i znanstvenim istraživanjima. Dizajn Astra Tech implantata omogućuje brže vrijeme cijeljenja, odlične estetske rezultate, skraćuje vrijeme provedeno na stomatološkom stolcu i povećava pouzdanost dugoročnih rezultata.

Nedostaje vam jedan ili više zuba? Imate poteškoće pri jedenju ili ne govorite razgovjetno zbog nedostatka zuba? Patite zbog neudobnih proteza koje loše prijanjaju?

Dentalni implantati su rješenje za vas. Dentalni implantati služe kao potpora zamjenskim zubima koji izgledaju, funkcioniraju i koji se osjećaju kao prirodni zubi.

Usluga dostupna na lokacijama:

STRUČNE KONSULTACIJE

Cjenovnik

Pogledajte naš cjenovnik usluga i analiza i informišite se o detaljima.

Izjave pacijenata

Saznajte šta o našim uslugama misle naši pacijenti i jesu li zadovoljni?

Zakažite termin u Medical Centru