PZU MEDICAL CENTAR Dental centar
PZU MEDICAL CENTAR Dental centar

Dental centar

Dentalni centar Poliklinike MEDICAL CENTAR svojim klijentima nudi širok spektar dentalnih usluga. Usluge dentalnog centra moguće je koristiti od najranije dobi tj. djetinjstva pa sve do kasne dobi. Usluge dentalnog centra imaju preventivnu, estetsku, ali i reaktivnu svrhu, tako da u našem dentalnom centru možete obaviti sve stomatološke usluge koje su vam potrebne za uspješno održavanje dentalne higijene i zdravlja, kao i ljepote vaših zuba.

Svjedoci smo da se u stomatologiji posljednjih godina odvija digitalna dentalna revolucija koja omogućava novu razinu liječenja zuba i usne šupljine pomoću naprednih i sofisticiranih digitalnih sistema. Naš dental centar je jedan od najopremljenijih i najmodernijih dentalnih centara u Bosni i Hercegovini, ali i u regiji.

Naš tim iskusnih i izuzetno edukovanih stomatoloških stručnjaka uvijek vam je na raspolaganju za bilo kakva pitanja i na usluzi na rješavanje bilo kakvih stomatoloških problema.

Kontinuirano ulažemo u razvoj i edukaciju naših stručnjaka da bismo najnovije svjetske stomatološke trendove, metode i novitete uveli u svakodnevni rad sa pacijentima u BiH.

Opšta stomatologija

Glavni cilj stomatologije je zdravlje i očuvanje zdravlja zuba. čišćenje i skidanje zubnog kamenca se preporučuje u prosjeku dva puta godišnje da bismo očuvali naše oralno zdravlje. Međutim ukoliko nastanu neka loša i neželjena stanja kao npr. karijes potrebno ih je uočiti i tretirati što prije kako ne bi doveli do većih komplikacija ili čak eventualnog gubitka zubi.

Estetska stomatologija

Ovaj dio stomatologije, osim na dobru prevenciju, dijaznozu i sanaciju, stavlja naglasak na estetiku osmijeha i zdrave zube. Estetska stomatologija u saradnji sa svim drugim granama stomatologije, kod većih problema koje mogu pacijentu pružiti mnogo muke, pronalazi trajno i funkcionalno rješenje.

Stomatološka hirurgija

Stomatološka hirurgija ili oralna hirurgija je grana stomatologije kojom se zbrinjavaju oboljenja mekih i tvrdih tkiva usne šupljine a koja se ne mogu riješiti konzervativnom terapijom gdje spadaju rutinska vađenja zuba, komplikovano vađenje zuba, uklanjanje zaostalih korjena zuba, operacija vrha korjena zuba, uklanjanje koštanih izraslina, vađenje cista i promjena na viličnim kostima.

Implantologija

Dentalna implantologija je stomatološka disciplina koja se bavi ugradnjom dentalnih tj. zubnih implantata. Dentalna implantologija zapravo objedinjuje discipline kao biologiju, biomehaniku, hirurgiju, protetiku, parodontologiju, estetsku stomatologiju i stomatološki laboratorij da bi se klijentima pružila najkvalitetnija usluga korištenjem najkvalitetnijih materijala prilikom izrade implantata.

Protetika

Protetika kao grana stomatologije omogućava da se izgubljeni zubi nadoknade a postojeći koriguju, čime se pacijentu omogućava restauracija u estetskom i funkcionalnom smislu.

Ortodoncija

Ortodoncija, odnosno ortodontska terapija podrazumijeva postavljanje zuba u najbolji mogući položaj te postizanje harmonije usta i čeljusti.

Endodoncija

Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi prevencijom, dijagnosticiranjem i liječenjem patoloških procesa pulpe.

Pedodoncija

Pedodoncija ili dječija stomatologija je dio dentalne medicine koja se bavi prevencijom i liječenjem zuba kod djece. Oralno zdravlje djece započinje pravilnim navikama održavanja oralne higijene koja djeca mogu usvojiti u ranoj dobi i tako preventivno utjecati na nastanak karijesa na mliječnim, a kasnije i na stalnim zubima.

Paradontologija

Parodontologija je grana dentalne medicine koja se bavi zdravljem potpornih struktura zuba. Parodont se sastoji od zubnog mesa (gingive), kosti i vlakana koji vežu zub za kost.

Usluga dostupna na lokacijama:

STRUČNE KONSULTACIJE

Cjenovnik

Pogledajte naš cjenovnik usluga i analiza i informišite se o detaljima.

Izjave pacijenata

Saznajte šta o našim uslugama misle naši pacijenti i jesu li zadovoljni?

Zakažite termin u Medical Centru