PZU MEDICAL CENTAR Opšta stomatologija
PZU MEDICAL CENTAR Opšta stomatologija

Paketi stomatoloških usluga

Ponuda za pacijente

Našim pacijentima nudimo paket stomatoloških usluga kako bi u dobili potpunu oralnu njegu – od snimanja i dijagnostike, preko profesionalnog uviđanja stanja, pa sve do detaljnog rješavanja stomatoloških problema.

U paketu stomatoloških usluga nudimo RTG/RVG dijagnostiku, čišćenje kamenca i poliranje zuba te adekvatan popravak jednog zuba za ljepši osmjeh i zadovoljstvo naših pacijenata.

U nastavku pročitajte detalje o tri koraka sadržana u našem paketu stomatoloških usluga.

Prvi korak koji radimo u paketu stomatoloških usluga jeste dijagnostika oralnog zdravlja i stanja vaših zuba.

RVG (radioviziografija) je digitalno snimanje zuba uz 95% manje zračenja od klasičnog RTG-a.

U prednosti je jer omogućuje momentalni pristup analize slike i preciznu dijagnostiku. Kompjuteriziranom rengenskom dijagnostikom RVG najpreciznije ćemo diagnosticirati probleme koje imate, a isto tako i obaviti liječenje zuba.

RVG je digitalni senzor koji ljekaru omogućava napraviti intraoralni radiograf (sliku) bez filma. Senzor zamjenjuje konvencionalni dentalni film, a moguće je napraviti periapičku, okluzalnu i sliku zagriza. Slike se prikazuju na monitoru, a svojom veličinom i jasnoćom omogućuju  i tačno postavljanje dijagnoze, što klasičnim RTG uređajem nije moguće.

Drugi korak u našem paketu stomatoloških usluga nakon RTG/RVG dijagnostike jeste uvid i rješavanje problema sa plakom i zubnim kamencom.

Zubni kamenac je tvrda naslaga najčešće lokalizirana na donjim prednjim zubima. Nastaje iz plaka koji se na zubima formira već nakon pola sata od njihovog pranja. Taj plak naseljavaju bakterije koje su prisutne u ustima i nakon 7 dana plak otvrdne i nastane kamenac.

Za stvaranje kamenca može biti odgovorna hrana koju jedemo i nepodobne navike  koje narušavaju estetiku zuba.

Kada se stvori, zubni kamenac više ne može nestati. Može se ukloniti samo ultrazvučnim aparatom. Ukoliko postoji vidljiva parodontalna bolest vaš će vas doktor će učiniti kiretažu (struganje i poliranje korjena) i uključiti vas u recall terapiju.

Treći dio paketa stomatoloških usluga nakon dijagnostike i uviđanja stanja jeste popravak zuba koji je najviše zahvaćen plakom ili kamencom.

Estetski ispuni u narodu poznati kao bijela plomba su idealno rješenje ako želite postići potpuno prirodni izgleda zubi nakon oštećenja. Estetski ispuni, obnavljaju i oponašaju u potpunosti prirodan izgled zuba. Što se tiče izbora najboljeg materijala za vas i vaše zube, ključno je savjetovanje sa stomatologom. Estetika, cijena i dugotrajnost materijala za zubne ispune variraju od situacije do situacije.

Kod preporuke za određeni materijal za ispun, stomatolog uzima u obzir trenutno stanje vaših zuba, količinu tkiva koju je potrebno nadoknaditi, mjesto na kojem se zub nalazi te sile (žvakanje) koje djeluju na zub prilikom funkcije.

Usluga dostupna na lokacijama:

STRUČNE KONSULTACIJE

Cjenovnik

Pogledajte naš cjenovnik usluga i analiza i informišite se o detaljima.

Izjave pacijenata

Saznajte šta o našim uslugama misle naši pacijenti i jesu li zadovoljni?

Zakažite termin u Medical Centru