PZU MEDICAL CENTAR Dental CAD / CAM
PZU MEDICAL CENTAR Dental CAD / CAM

CAD/CAM

Sistem koji služi za izradu svih vrsta keramičkih nadomjestaka je CAD-CAM tj. Computer-Aided Design and Computer-Aided Manufacturing, što u prijevodu znači da se keramički fiksno protetski nadomjestak dizajnira i izrađuje pomoću kompjutera.

Na kojem principu CAD – CAM funkcionira?

CAD – CAM sustavi sastoje se od kamere koja skenira situaciju u ustima i granicu preparacije zuba izrazitom preciznošću. Zahvaljujući CEREC Blucam kameri moguće je direktno skenirati preparirani zub u usnoj šupljini.

Zaslon CAD – CAM kompjutera prikazuje 3D sliku zuba i omogućuje stomatologu precizno dizajniranje krunice potezima miša.

Nakon toga slijedi mehanička proizvodnja “glodanje” u posebnoj komori koja obrađuje blokove estetskog porculanskog materijala i pretvara ih u osnovu protetskog rada na koju se u daljnjem postupku nanosi keramika kao i sitne estetske korekcije radi stvaranja što boljeg efekta prirodnog zuba.

CAD – CAM u odnosu na klasični način izrade protetskog rada smanjuje proceduru izrade na 1 – 2 dana, a mogućnost pogreške također je svedena na minimum.

Prednosti od CAD – CAM tehnologije:

• nije potrebno uzimati otisak zubi

• nema potrebe za izradom privremenih zuba

• potreban je samo jedan ili dva posjeta stomatologu

• ugodnije vrijeme boravka kod stomatologa

• protetske radove je sada moguće izraditi unutar par sati unutar same ordinacije

Kompjuterizovana stomatologija u praksi

Kompjuterizovana stomatologija je nešto što je novo kod nas, a u svijetu postoji više od 30 godina. Možda to zvuči nekako ozbiljno i veliko, ali to je ustvari pojednostavljenje stomatologije i korištenje računara u svakodnevnoj stomatološkoj praksi. Ubrzavamo način izrade, kvalitet izrade i omogućavamo pacijentima da vide neki svoj završni rad, a da nismo počeli.

Koji materijali se koriste u CAD-CAM tehnologiji?

Materijal koji se koristi u CAD-CAM tehnologiji je cirkon koji zamjenjuje metal tj. metalne konstrukcije (zlato, titan i ostale legure). Cirkon je čvrst, dimenzijski stabilan te biokompatibilan materijal koji se lako obrađuje i zadovoljava najviše estetske i funkcijske standarde.

Svakim je danom sve veća ponuda materijala koji se koriste u dentalnoj CAD-CAM tehnologiji (cirkon, leucitna keramika, litij, disilikatna keramika, nano hibridna keramika itd.), a to omogućuje izradu jedinstvenih nadomjestaka savršene prirodnosti, boje i transparentnosti. Tako možemo ispuniti očekivanja i najzahtjevnijih pacijenta.

Usluga dostupna na lokacijama:

STRUČNE KONSULTACIJE

Cjenovnik

Pogledajte naš cjenovnik usluga i analiza i informišite se o detaljima.

Izjave pacijenata

Saznajte šta o našim uslugama misle naši pacijenti i jesu li zadovoljni?

Zakažite termin u Medical Centru